Heeft jouw telefoon waterschade opgelopen? Dat kan dit enorm vervelend zijn, maar niet getreurd, want er zijn namelijk vele stappen die je kunt ondernemen om waterschade te verhelpen. In dit blogartikel vertellen we je precies wat je moet doen. Lees dan ook snel verder voor meer informatie.

Zet je telefoon uit

Wat er ook gebeurt, schakel je telefoon direct na het oplopen van waterschade uit. We hebben veel gevallen gezien waarin mensen hun apparaat hebben ingeschakeld om er zeker van te zijn dat hun telefoon nog werkt. In eerste instantie lijkt dit misschien prima, echter kan het water diep doordringen in de rest van je telefoon, waardoor de elektrische onderdelen defect raken. Zorg er daarom altijd voor dat je je telefoon zo spoedig mogelijk uitschakelt en ook niet oplaadt.

Verwijder alle onderdelen

Het is belangrijk om na de waterschade zo veel mogelijk onderdelen uit de telefoon te verwijderen. Dit gaat tegenwoordig natuurlijk een stuk moeilijker dan vroeger het geval was, maar probeer in ieder geval alle onderdelen verwijderen die je kunt verwijderen. Denk aan de simkaart of de batterij. 

Droog je telefoon

Veeg overtollig water af met een microvezeldoek. Reinig de binnenkant van de oplaadpoort, de simkaarthouder en eventuele andere openingen door het overtollige water weg te nemen. Maak hierbij enkel en alleen gebruik van een microvezeldoek, aangezien vochtig papier in de poorten kan gaan zitten. Dit kan er op den duur weer voor zorgen dat de poorten onbruikbaar worden.

Leg de telefoon weg

Laat vervolgens de telefoon drogen aan de lucht, maak in ieder geval geen gebruik van hoge temperaturen om de telefoon droog te maken, aangezien dit ervoor kan zorgen dat onderdelen binnenin de telefoon smelten. Zorg er daarnaast tevens voor dat je de telefoon altijd op kamertemperatuur laat drogen.

Geef het even de tijd

Er gaan veel geruchten over snelle oplossingen over het verhelpen van waterschade. Wat echter geen myth is, is dat je telefoon tijd nodig heeft om op te drogen. Geef je telefoon dan ook even rustig de tijd en gebruik hem voorlopig even niet. Na een paar dagen tot een week kan je weer bekijken of de schade hersteld is. Mocht dit helaas niet het geval zijn dan is het nog altijd mogelijk om een telefoon reparatie Utrecht uit te laten voeren.